За мен

Моята снимка
Моят сайт: http://orlin.bravehost.com Казвам се Орлин Баев. Професионално се занимавам с психотерапия. Това е моята професия и тя съвпада с моето призвание! Обичам природата, планината, морето, безкрая. Мечтая за един свят населен с осъзнати хора, вибриращи в ритъма на любовта, мъдростта и истината!

сряда, 23 април 2008 г.

КОГНИТИВНА ПСИХОТЕРАПИЯ

ИЗЛЕКУВАЙ ДУШАТА И ТЯЛОТО СИ

Психотерапията е интерперсонален процес на лечебно взаимодействие между терапевт и пациент. Психотерапия в превод от гръцки език означава лечение на душата.

Психотерапията третира:

· Най-авангардните форми на психотерапия навлизат в полето на соматичната медицина и третират такива психосоматични проблеми като онкологични заболявания и др. Във всяка болест винаги главната причина за пораждането и развитието и е психична. Когато психичният корен на болестта бъде открит и разрешен ментално и емоционално, тялото ни автоматично превключва на оздравителен режим.

· Невротични разстройства: зависимости (наркотични, алкохолни, сексуални, хранителни), разстройства на настроението (депресия, биполярно р-во), хранителни, сексуални, фобийни и тревожни разстройства, обсесивно-компулсивни р-ва (натрапчивости).

· Хора с повишена базисна невротичност, но без развита симптоматика на конкретно невротично разстройство. Тук в процеса на терапия човекът се научава да осъзнава и трансформира невротичността си, развива емоционална устойчивост, научава се да бъде по-спокоен, щастлив и осъзнат.

· Напълно здрави личности, които желаят да се опознаят, да осъзнаят психиката си, да депрограмират някои характерови особености, да премахнат стреса и напрежението, да постигнат себеразвитие и разширение на съзнанието си.

Когнитивната психотерапия е единствената научно базирана психотерапия, която изгражда методите си на стабилния фундамент на когнитивната наука/ психология! Когнитивната психотерапия има над 90% успеваемост при различните разстройства: депресия, фобии, натрапчивости и т.н.. Структурираният и директивен ход на когнитивната психотерапия позволява бърз, осезаем и стабилен напредък при лечението.

Когнитивната психотерапия използва когнитивния модел на личността като основа за психотерапевтичните си интервенции. Богатите изследвания на когнитивната наука върху паметта, мисленето, емоциите, поведението, вниманието и психопатологиите позволяват на когнитивната психотерапия основателно да се нарече най-научната и успешна терапия при ментални проблеми! Може да бъде наречена "психично инжинерство" поради прецизността, конкретността на прилаганите методи и скоростта си на въздействие!

0878260634

0887114646

E-mail: orlinbaev@gmail.com

София, Младост 1, бл. 1В,

север-партер, спирка ХМС, срещу хотел Метрополитан

По телефон и мейл се прави кратка справка и се запазва час, но консултации не се извършват.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук: http://www.beinsadouno.com/board/forums/forum/157-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD/