Страници

неделя, 11 януари 2015 г.

Тигърът на смелостта


 Тигърът на смелостта

Ключов алгоритъм:

1) Докато естествено потъваш в медитативно състояние, виж магичната гора на несъзнаваното си. Дърветата на нагоните си, реките на емоциите си, ароматите на чувствата си. Виж вълците на страховете си, хиените на пристрастяванията ти, къртиците на тъгата ти. Виж и Себе си като тигър, господар на цялата гора. Чуй мощния си рев и почувствай силата на себевладеенето си.  

2) Ти, тигърът - цар на магичната гора на ума си, предизвикай вълците на страховете, хиените на зависимостите си - осъзнай силата си и виж как животните бягат и се съобразяват със свободната ти воля, като нагаждат поведението си по нейните повели. Дори си поиграй - позволи им да дойдат и да пробват да те ръфат - тогава почувствай как от дълбините ти се излъчва огнена сила на обич и спокойствие, които карат нападащите животни да се отдалечат и ти се подчинят! 

3) Седнал спокойно там, в магичната гора, осъзнай, че тя цялата и ти като величествения дух и сила на тигъра, се намираш в ума на монах. Монах, който е седнал в медитация и превърнал целия си живот в преживелищна свързаност с любовта, мъдростта, свободата, Бога. Почувствай се този напълно себевладеещ се монах. Виж светлината през неговите очи, почувствай спокойствието си, вдишай аромата на мира си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!