Страници

неделя, 11 януари 2015 г.

Буда природа - Бодхисатва

 Буда природа  - Бодхисатва

Ключов алгоритъм: 

1) Намери своя начин за потъване в релаксация. Когато забележиш, че дишането ти навлиза в сънно, както когато спиш, но осъзнаваш съня си, можеш да го последваш и навлезеш в съня - осъзнато. Телесната сетивност заспива, тялото натежава и сякаш изчезва, а вниманието се фокусира във вътрепсихичната феноменалност. Безусилно и спокойно наблюдавайки естествената работа на съня, ще осъзнаеш как умът ти пренарежда матрицата на съзнанието ти, препрограмира и естествено лекува, извлича смисъл, освобождава потенциали. Житейските ти преживявания, сякаш под въздействието на магическата пръчица на Бога на съня - Хипнос, се преобразуват в приказни архетипи, наситени с дълбок смисъл. Разрешавайки на осъзнаването да премине в едно по-всеобхватно, сърдечно себепознание, последвай вълшебната приказка на съня си. Или я наблюдавай все по-спокойно и отстранено, знаейки че можеш да си едновременно участник, но и Божествен зрител.  

2) Прехвърли себеидентификацията си още по-пълно и цялостно в наблюдателя на играта на ума. Ще видиш и усетиш как образите и емоционалните им пълнежи стават все по-маловажни и незначителни. Осъзнаването ти се прехвърля в чистото, необусловено пространство на съзерцаването на безкрая, на Бога. Погледнато от позицията на малкия човешки ум, то е нищо, необяснимо е. Но всъщност е наситено с една различна и жива виделина, мъдрост, обич и сила. От позицията на спрелия малък ум и разтворения сърдечен Разум, възнамери: Искам да придобия чистотата на дете! (x 3) 

3) Виж живота си като на длан и го залей с присъствието на Божествената светлина. Като благодариш и за приятните и за трудните преживявания, изпълнен с прошка и смиреномъдрие, бързо се върни до най-ранните си години и месеци, до детето в теб. Почувствай неговото любопитно и пълно със светлина и приказна обич световъзприятие. Каквото и да изплува, залей с прошката и обичта, извиращи от сърцето ти. Вживей се изцяло в това магично, приказно детско светоусещане. 

4) Бидейки дете, седни на твоето специално детско място, където се чувстваш абсолютно спокоен и потъни в медитация. Сякаш ставаш все по-малък и по-малък, докато се превърнеш в зародиш в утробата на майката Вселена. Постепенно нещо в теб се ражда и ти се превръщаш в различно същество. Будистите го наричат Бодхисатва - изначалната ти Буда природа. От тази позиция благослови всяко чувстващо същество на Земята и почувствай потока на живота, свързващ те с всичко и всеки в неделимо единство. Излъчвайки тази висока съзнателност напред в живота си на земен човек, възнамери да живееш според принципите на Дхарма - Любов, Мъдрост, Истина! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!