Страници

неделя, 15 март 2015 г.

Психотерапия в стил Камен Донев

 Забележка: диалогът по-долу представлява обмен на коментари в социална мрежа, под клип, в който двама африкански шамани баят, припявайки и смешновато пляскайки по главата човек с неизвестен проблем, който им се е доверил. Коментарите са умишлено размиващи логиката, ползващи халтави асоциации, паралогизми, фантазни интелектуализации и неологизми. Подобно говорене представлява терапевтична техника, ползвана в терапията на тревожни състояния, в които присъства страх от загуба на контрола, полудяване и смърт и компенсаторно вкопчване в защитен свръхконтрол, ред, преживящо, болезнено натрапливо и черногледо мислене. Техниката цели отпускане "хватката" на невротичния свръхконтрол и чрез хумора, излагане на (exposure) и плаване в страховите стимули, водещо до десензитизирането им. Разбира се, това е само една от много възможни подобни техники, ползващи научни, поведенчески и обстойно проучени терапевтични принципи. Техниката се прилага по преценка на терапевт, в подходящ момент и степен, в хода на цялостната психотерапия на дадено тревожно състояние. 

Мартин: Ууди маамее, баабети маамети пардон! Ако някой се е събудил с главоболие, ето как ще го излекува!!!

Орлин: А, бабешко баене - добавям в репертоара на дядовското си бае-терапевтиране - Уудии тааатиии, дедетиии, татетиии, скузатиии!

Мартин:  След много дълбок анализ достигнах до заключението , че ако градските шамани в София се завъртят на север- там къде е Африка, могат да доловят сигнала на лъва, който е изпратен от великолепните пустинни дюни на Акапулко, там къде е Мачу Пикчу в долината на людете на Аспарух! Само така мигренозният дефицит в България ще бъде възстановен!

Орлин: Да, разбира се, когато зелените идеи тихо хихикат, предавани от сигнала на кораба майка през регреса и фиксацията на либидото в аналната фаза от психосексуалното развитие, тогава, маймуната на Буда смело разкрива неконвенционалното си съответствие с растежа на стволовите клетки в тестисите на дракона. Тогава мигренозният дефицит, транскултурално екстраполиран в субкултурните проекции на сенчестата страна на базалните ганглии, води до главоломното насищане на синапсното пространство с ендогенните опиати на четвърти километър! Какво главоболие може да издържи на такова шаманско обайване?

Мартин: Сексофобната предиспозиция на главоболните синаптични връзки се оказа шуробаджанашка и беше отхвърлена от шаманския съвет на конгреса в Долна Митрополия, на който Мадона пя заедно с децата от хор шаманче песента маабети баабети пардон! Това пардон звучеше като извинение към медицинската общност, която вече не може да се справи и с обикновенно главоболие.

Орлин: В тази връзка, коментарът на колегата относно главоболната дисорганизация на слабоумното медицинстване, би могъл да бъде свързан с орално-психопатните тенденции на властовата невроза, без значение дали мадона пее на мамона или хор шаманче кара Барак Обама да възпее с делата си земния рай на българското народно събрание, успешно справящо се с главоболието чрез липса на главносъдържателност. Тогав бъбреците развиват достатъчност на функционалното си усмихване и онази пеперуда в Амазонка, която се обърна на север, смучейки цветен нектар от мозъчните галактики, няма начин да няма начин да не доведе до не главоболно блаженство!

Мартин: Съгласни ли сме??? ДааааааааааАааааааааа!!!!

Орлин: Когато професор Валдо осъзна, че Валдоксанът не само стимулира мелатониновата съдебно психологична медиация, но и антиоксидантно спомага възрастването на мисловния поток до себеактуализиращите тенденции на вафло подобните социодинамики, тогава нуждата от шаманско психотелесно стимулиране на порестия шоколадов пълнеж на окситоцина в серия от шаманско - телесни опити, се оказа незаменим за махмурлуко болното лечение на африканските жречеобразни влияния над културалните особености на българсия психо обайник!

Мартин (оправдателно): Аз продължавам да твърдя, нищо ни няма! Добре сме си дето се вика, каквото и да означава това! Но виж, не знам дали ако глътнем малко  Аяхуаска, ще е така или ще задълбочим още повече? 

Орлин: А, не се оправдавай сега. Звездите, а вероятно и хладилникът, ще ни проговорят, братко градски шамане!

Мартин:  Обичам звездите да ми го говорят, брадъре мой!


Орлин: Трябва да намеря време да гледам повече от единственото видео с Камен Донев, което съм зървал - кефи ме! Резонира с шизоидно - оралните компоненти от характеровата ми коалиция.  Да осъзнаваш и владееш собствените си когнитивни изкривявания дотам, че лингвистично резонирайки с изкривяванията на хората пред теб, да центрофугираш съзнанията им, гъделичкайки неустоимо базисните динамики в несъзнаваното им! Шагаделик, ман!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!