За мен

Моята снимка
Моят сайт: http://orlin.bravehost.com Казвам се Орлин Баев. Професионално се занимавам с психотерапия. Това е моята професия и тя съвпада с моето призвание! Обичам природата, планината, морето, безкрая. Мечтая за един свят населен с осъзнати хора, вибриращи в ритъма на любовта, мъдростта и истината!

сряда, 11 май 2016 г.

Холистика - в пет изречения!

 Холистика! Но, това го можеш, ако го можеш! Ако имаш високата визия, която отгоре и над вижда тази и онази система и осъзнаваш, че са част от по-глобално цяло. Ако визията ти е ниска, виждаш системите като противоречащо си различни, докато когато е висока, ги виждаш като допълващи се в противоположността си - единство. Ако нямаш високата интегрална визия и работиш през много системи обаче, се превръщаш в еклектик, който съчетава боза с айрян в компота на бунищно струпване, преливащо от несъчетаващи се, стърчащи насам натам разнообразности. Холистикът ги сглобява обаче в работеща сплав, в гещалт, надхвърлящ сумата от частите си!

Цялостна статия по въпроса за холистиката! (клик)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук: http://www.beinsadouno.com/board/forums/forum/157-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD/