Страници

сряда, 19 юли 2017 г.

Сергей Николаевич Лазарев за хипнозата


"Вярвайте - казвал Христос - и планината ще се помести. Хипнозата се реализира през естествения мозъчен механизъм на вярата, на плацебо ефекта - чрез самохипноза или с помощта на страничен човек. Колкото по-дълбоко в подсъзнанието навлезе нагласата, толкова по-голямо влияние оказва на околния свят... Вярно е, че за користния човек достъпът до подсъзнанието е смъртоносен, но това е отделен разговор...
Днешната наука вече не едно столетие се мъчи с неразрешимата от нейната позиция загадка за хипнозата и плацебото. Ако внушим на човек, че сме залели ръката му с вряла вода, а вместо това сме го полели със студена, ще се появят мехури и изгаряне. А тибетският монах, който седи във вряща вода и подава на околните сварени в нея скариди, просто убеждава себе си, че водата е топличка. Трябва само реално, дълбоко да повярваме в това - и светът наоколо ни започва да се променя. С дълбочинното си състояние създаваме новия си свят.
Тъй като сме божествени в същността си, ние можем да въздействаме върху околния свят и да го променяме. Когато художникът рисува картина или актьорът играе спектакъл, процесите са подобни."
Сергей Николаевич Лазарев, Опит в оцеляването, трета част


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!