Страници

събота, 2 януари 2016 г.

Честита 2071-ва година!



 2071-ва година. Честито, човечеството оцеля - има ни. Избихме събратята си животински видове, заробихме голяма част от тях в каторги за плът и кожи. Изсякохме горите - нали важна ни беше моментната печалба. Погаврихме се с планетата, преследвайки дяволизма си. Нали трябва да доказваме безспирно кой е господарят, така спасявайки се за миг от безумната си слабост?!
Продължихме да убиваме брата си, създадохме технологии, с които по-бързо да летим от една точка в друга, за да се избиваме по-ефективно. Направихме си средства за комуникация, чрез които през девет земи в десета да се манипулираме и лъжем по-ефективно.
Ние бяхме верни на нашия бог - мамона. Търсехме богатства, които молец подяждаше и ръжда разяждаше. Ограждахме се с огради, в колкото се може повече имоти и зад колкото се можеше повече средства, за да се защитим от безлюбието си. Пресякохме решително всяка свързаност с безкрая на вечността си, със законите на битието и симфонията на човеколюбието. Защото обичахме какафонията на насилието в безплодните си опити да докажем силата си - пред ужаса в сенките си, проектиран в другите.
Летяхме в космоса, но не познавахме съседите си, скрили се зад деветте ключалки на защитния си егоцентризъм. Не спирахме да пробваме да напълним ямата на страховете си с още и още властова психоза - все не успявахме да я напълним, но може би сега, ей сегинка, скоро, всеки момент ще успеем...
Ние, икономическите ви господари, кукловодите на политиците ви!
(И все пак - нима няма други варианти?! А какво ако цялата деградация наоколо ни е само малка част от един много по-мащабен и светъл сценарий?
Орлин Баев, нощен чистач)

1 коментар:

  1. Много добре написано и доста тъжно послание, за съжаление... Много истини има в написаното!

    ОтговорИзтриване

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!