Страници

неделя, 11 януари 2015 г.

Самостойна самоувереност

 Самостойна самоувереност

 Ключов алгоритъм:

1) Намери своя начин за влизане в релаксация и медитативно състояние на ума, в което тялото се е успокоило и изчезнало, а вниманието е насочено навътре фокусирано. Виж пред себе си човек, който те обича безусловно. Може да е приятел, партньор, близък. Влез в него и виж себе си през неговите очи. Почувствай любовта към себе си, лекотата в тялото му, когато те обича сърдечно и силно, радостта му. Попивайки отношението, чувствата, светлината и усещането му към теб, ги вземи със себе си, излез от него и ги пренеси в собственото си себевъзприятие, като отношение, чувства, светлина и усещания към самия себе си. Свържи тази обич с обичта си към Бога и Любовта му към теб. Почувствай се като част от божественото, за която пребиваването в любовта е най-естественото състояние! 

2) Виж пред себе си човек, който те мрази. Отдалечавай и приближавай образа му, докато намериш подходящото за теб разстояние. С помощта на безусловната обич към себе си (горната стъпка), го наблюдавай и чувствай гнева му към теб. Усети как любовта ти към себе си е като енергиен щит, който разтапя лъчите на злобата. Чувствайки спокойствието си, влез в човека и със силата на безусловната си любов и съчувствие, прошка и приемащо отношение, излъчи сърдечната си прегръдка, обгърни го с нея. Помоли се за него с обич и разбиране. Отново излез от него, отдалечи се и от мира и благодарността си за предизвикателството, го благослови смирено. Почувствай смирената си сила! 

3) Виж и човека, който те обича и човека, който те мрази, до себе си, от лявата и от дясната ти страна. Смени образите на единия с другия, като запазиш емоционалното отношение. Сякаш този, който те обичаше, сега те мрази, а този, който те мразеше, сега те обича. Почувствай любовта си към самия себе си, към божественото в теб и от тази позиция, излъчи еднаква обич, приемане и доверие и към двамата, без разлика.  

4) Отново размени местата на двамата - всеки става себе си. Излъчи любовта си и към двамата еднакво силно, еднакво спокойно и приемащо. Почувствай самостойността на себеоценката си. Заливайки и двамата със светлина, позволи им да се разтворят в нея. Остани сам, в любящо единение с Бога. Почувствай как самоувереността ти естествено извира от живото сливане с божествеността ти!  

Повтори горните стъпки три пъти, след което, ако интуицията ти го подскаже, потъни в безмълвна медитация, отвъд ума.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!