Страници

понеделник, 13 април 2015 г.

ДА ОБИЧАШ ЖЕНА

 Ако искаш да промениш света си, обичай жена!

Много жени искат да променят мъжете си. Но как? С мрънкане? Или с мазохистично примирение, подхранващо минусите му? С псевдо еманципирано, амазонско мъжкаранство или с кастриращо го (като невротичен защитен механизъм) безлюбие? Не мисля! Променя Любовта. Истинната, силна, благодарна, прощаваща, прегръщаща любов! Ако имаш Любов, имаш всичко. Нямаш ли я, нищо нямаш. Много недоразумения изникват при споменаването на любовта и нейното качество смирено приемане. Бъркат я с мазохистичното примирение, с инфантилната незрялост на искането от другия като зяпнало пред майка си гардже, с психопатното себеналагане, с ригидните норми, с романтичните фантазии... Но, любовта е самата същина на Човека и може да с енамери и преживее само отвътре навън, от извора на Бога в човека, а след това виждането и в партньора, другите и света наоколо ни. Имаш ли я, виждаш я навсякъде!

Горният коментар написах по повод размислите ми, събудени при прочитане на тази наистина красива и въздействаща статия! Ето огледалният и вариант, през призмата на мъжкия ми поглед, фокусиран в любовта към жената.

Ако искаш да промениш света си, обичай жена!

Ако искаш да промениш света, обичай жената. Защото жената е цял един свят, а обичаш ли я, вече променяш своя свят. Самата Любов е жена. Обичаш ли с такава безусловна и самостойна любов, жената пред теб се отразява в нея. Не че искаш да я променяш, но създаваш най-добрите условия за разтапяне на ледените късчета в очите и – за да събуди и тя своята безусловна обич. Приеми нежната и ръка и я насочи към слънчевия си сплит – там, където топлината и може да се отпусне в силата ти.
Взри се в очите и. Виж душата и, надълбоко, още по-надълбоко – зад външните и маски, роли, защити, зад думите и. Почувствай я, слей се с пулсиращото и сърце. Не се преструвай, защото ако тя е в допир с дълбините на женствеността си, ще почувства фалша ти.

Ако искаш да промениш света си, обичай жена!

Потъни, разтвори се в очите и и виж незримото. Там живее опита на майките, бабите, грижовниците, защитниците на домашното огнище, живеят хиляди и хиляди утроби, научили се в столетията, хилядолетията и милионите години да обгръщат, прегръщат, да претърпяват и преобразуват силата с мекотата си. Там, навътре в душата и, живеят всички мигове на любов майчина и съпружеска, но и всички раздиращи вечности на насилие и потискане, преживяно в този до скоро мъжки свят. Живее същество, сливащо любовта и сексуалността, но научено да ги дели изкуствено поради нечии фалшиви норми. Искаш секс с жената? Слей духа си с душата и, силата си с чувствата и, сърцето си с нейната жажда за обич, разбирането си с красивите пътечки на ума и, обсипани с цветята на красотата. Красота, напоена от живата вода на любовта, която кара семенцето в почвата да покълне, а семето ти в утробата и, да израсне в човек. Взри се в същината на женствената и енергия, чувства и нужди, изцяло приемащо, прегърни я безусловно със заряда на духа си.

Ако искаш да промениш света си, обичай жена!

Така женското и същество получава това, което винаги е търсило – сигурност. Позволи и да се довери на мощта в обичащия, идващ от дълбините на духа ти поглед. Не е нужно да отговаряш на всичките и външни щения. Те са само тест за устойчивостта на стабилността ти. Не слуга иска тя, а силен и любящ партньор. Мъж със здрава твърдост не само в уюта на нощите, но във вихъра на житейските бури. Твоята мъжка сигурност има силата да цери нейните дълбоки душевни рани, да ги залива целебно с елея на нужното и собствено израстване и трансформиране.

Застани пред нея, в цялото достойнство на волята си, с воинския дух на мъжката си, здрава агресия и твърдост, сега смирено разтворили се в сърцето на красотата и нектара на мекотата и. Почувствай, интуирай я – защото прекалено мислиш ли, убиваш същината и. Усети разтварянето и за теб – тогава пристъпи към нея, във взаимното разтваряне на прегръдката ви. Когато тя се отдръпне, за да тества мъжката ти смелост и мотивация, не бързай, изчакай. Постой в дълбокия си страх от отхвърляне – събери в себе си силата и духа на предците си воини и прегърни ужаса си от смъртта, от изоставилата те усмивка на живота – любов в погледа и. Тогава силата ти нараства. Защото само смиреното прегръщане на страха ти от смъртта, те прави достоен за величието на живота. Защото той е жена!

Тогава тръгни смирен, но решителен към нея, отново и отново, с търпелива, неотклонна упоритост. Тя тества силата на спокойната ти решимост, готовността на духа ти да преодолява и се бори за нея. Ето, красотата на тялото и душата и отново се слива със силата на тялото и проникващата сила на духа ти. Ето, нещо в нея дори може да иска драма, грубата сила на лошото момче в теб. Не влизай в тази игра. Тя я е играла достатъчно дълго. Бабите и прабабите и са били в ролята на потиснати момичета… Лесно е да влезеш в тази игра. Така ще имаш тялото и грубите и емоции, но не и сърцето и същината на душата и. Затова, обичай я! Искрено, спокойно, силно, отдадено, но самостойно и по мъжки независимо. Така печелиш вечната и душа, а телесното ви сливане се превръща в част от любовта. Без да искаш да я променяш, променяйки себе си, създаваш най-добрите предпоставки и тя да те последва.

Ако искаш да промениш света си, обичай жена!

Ако ти съзнаваш божествеността си, виждаш богинятаи се държиш с нея подобаващо. Но не за невротичния нарцисизъм, бягство от страх говоря, а за прегърналата страха обич на смиреното, провеждащо безкрая сърце. Зрял си, цял си и затова виждаш в нея цялостност. Не половинки, а две самостойни цялости!
Доколкото ти си хармоничен, дотолкова разтваряш вратата на нейната хармония, през която тя ако иска, може да мине заедно с теб. Не е нужно да правиш нищо – просто бъди себе си и обичай. Обичайки се, приемайки се, вярвайки си, можеш да обичаш, да и вярваш, да приемеш и нея. Ако на малкото момиченце в нея му липсва любов, когато ти обичаш себе си, имаш силата да не отговориш на неврозата и с невротичност, а с любяща сила. Така ставаш приказното добро огледало, което нашепва на кралицата в нея думи на вяра и обич към самата себе си. Пепеляшка се превръща в принцесата, която винаги е била!

Ако искаш да промениш света си, обичай жена!

Обичай я! Със силата на слабостта си я обичай. Не, не се преструвай пред нея, тя не иска това. Мъжете могат да плачат – това е сила, вече го съзнаваш, нали?! Защото тя иска да живее с човека, не с маската ти. Доверявайки се на загубата на контрола, научаваш сърцето си на себевладеене. Приемайки със спокойно доверие непознатото, в теб се ражда воинът, смеещ се в лицето на смъртта. Тогава мъжкият дух прелива от ядрото на силата ти, а свещеният пламък на огнената ти сила подгрява водата на утробата и сърцето на партньорката ти! Имаш опит. Падал си, ставал си, закалил си силата си в битките на сблъсъците в този живот. Така си се научил да понасяш загубата спокойно, кат част от пътя ти към следващата победа. Силен мъж си! Прегърни жената до теб! Ето, виж – мъжката ти, огнена сила, е изпарила женската и чувственост в любовта на богиня!  


Орлин Баев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!