Страници

вторник, 2 февруари 2016 г.

Самоувереност - Милтън модел хипнотичен скрипт

Milton Erickson
 Би могъл да се запиташ дали можеш да започнеш изцелението си сега или след няколко секунди сега, когато се освободиш от тревожността, разрешавайки на спокойната самоувереност да те залее. Някои хора изпитват истинска лекота, когато осъзнаят свободата да избират щастието си сега, а други когато се изпълнят с хармонична вътрешна сила и мъдрост. Повечето хора се чувстват щастливи при отпускането в потенциала си от обич, сила и мъдрост, който вече осъзнаваш, дори и да не го знаеш. Разрешението на трудностите ти може да се разкрие още в този миг, когато си готов за това. Рано или късно, след време или сега, ще се сдобиеш с всички прозрения, нужни ти, за да се изцелиш напълно и да се чувстваш самоуверено сигурен в Себе си.

Можеш да се почувстваш все по-самоуверен с всяко следващо издишване, дори без да знаеш как, така както не знаеш как организмът ти кара смелото ти сърце да тупка все по-спокойно и щастливо. Докато вниманието ти наблюдава това все по-фино и спокойно медитативно дишане фокусирано, подсъзнанието ти осъществява процеса по разцъфтяване на самоувереността така, както кара всички органи в теб да работят, а химическите вещества да се обменят в тялото ти. Самоувереност, ароматът на която залива ума, душата и тялото ти естествено и спонтанно. Сега не е нужно да правиш каквото и да било, за да се разгърне спокойствието на самоувереността ти, но просто да се отпуснеш радостно. При всяко следващо, все по-сънно издишване, в тялото и ума ти, в съзнанието на клетките ти все по-дълбоко се залага самоувереността. Чувстваш това, нали?! Не е нужно съзнателно да се променяш, докато подсъзнанието ти с лекота програмира в теб състоянието на самоувереност!

Искаш да си самоуверен, искаш да си щастлив и релаксирано спонтанен – затова се довери на Себе си и остави потенциалът ти да внедри тези естествени качества сега в живота ти! Колкото повече в теб заживява настройката на самоувереността и любовта, толкова повече се преобразува енергията на този любим страх. Съвсем скоро ще знаеш, че мислиш, чувстваш и реагираш различно, от позицията на спокойствието. Тогава ще възкликнеш: „Боже, колко съм се променил, как щастливо сигурен се чувствам сега!“. Малкият ум не винаги знае степента, в която цялостната ти личност променя всичко и как точно се случва това. Затова умът може спокойно да се отпусне и притихне, оставяйки естествената промяна в нарастването на самочувствието да се случва сега, докато ѝ се доверяваш с всяка клетка на тялото и квант на душата си. Високо самочувствие – да!

Докато релаксираш, в този миг подсъзнанието ти интегрира всички психични процеси, нужни ти за преживяването на високо самочувствие. Усети сега ли искаш да се промениш в дълбоко самоуверен човек или след няколко минути, когато просто се случи! Можеш да почувстваш цялото самочувствие, от което се нуждаеш в този миг, а можеш и още по-бързо сега да преживееш заливането на потока от самочувствие, който ще тече през теб във всеки житейски миг и ситуация! Потенциалът в теб знае как – отпусни се, виждайки как светлината на вярата в себе си те кара да се чувстваш дълбоко спокоен.

Когато доловиш това мощно раздвижване в себе си, нещо в теб ще зажадува за още промяна, която се случва все по-решително и сигурно, сублимирайки всички негативни емоции в радостна самоувереност. Няма нужда от съзнателен стремеж да станеш диамантено самоуверен – ти вече си такъв сега! Отвори вътрешните си сетива и го чувствай с всеки дъх, за да бъдеш Себе си, живеещ призванието си в този живот смело и силно! Знам, че си любопитен да преживееш промяната си и да я пренесеш във всеки миг от живота си сега! 

Орлин Баев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!