Страници

неделя, 27 март 2016 г.

Какво иска жената от мъжа?

 Какво иска жената от мъжа?

Забележка - нередактиран, но автентичен и изразяващ добри послания разговор в социална мрежа:

Аз: Какво жената иска от мъжа? Първо, не слушайте какво жената казва, че иска от мъжа! Защото ще чуете нещо от сорта: "Да си чувствителен, да си добър, да си романтичен...!" Бля бля. бля! Добри екстри, но ако това прави мъжът към жената, без да притежава главното, такъв подход се превръща в looser activity! Какво наистина искат жените от мъжете? Най-важното - сигурност. Сигурност финансова - dinero. Сигурност социална - социален статус. Сигурност емоционална - силен, неприлепнал към жената, мъж с високо самочувствие, самоувереност. Всъщност, жените харесват мъже, които могат да поемат риск, имат високо ниво на агресия и сексуалност, проявявани разбира се, като силни социални изяви, амбиция, борбеност, стремеж към развитие. Е, разбира се, секс - див и страстен,с много енергия и агресия (защото високото либидо е автоматично свързано с висока агресия - мортидо и либидо). Но и фин и нежен, след експлозиите от енергия. 

Та, сигурност - високо самочувствие, воля, амбиция, остър интелект, либидо, социално положение и финансов статус, обич към известен риск и новост, приключенски дух, хумор, самостойна непривързаност вместо залепване към полата J . Е, разбира се - добрата физика е предимство. На по-високо ниво тези качества се проявяват по по-фин начин и в духовния живот - воля, хумор, рискът да се загубиш в тишината на медитацията, за да се намериш, сърдечен разум... 

На второ място, когато сигурността е налице, жените наистина имат нужда от емоционална съпричастност, емпатийно разбиране, способност за осъзнаване на собствените и нейните емоции (лекситимия) - обич! Защо на второ място? Защото в милионите години еволюция оцеляването, предаването на гените, са зависели първо от сигурността, осигурявана от мъжа ловец и воин. Такъв е силният мъж и сега, но в бизнес среда! C'est ça J !

М:  Мисля, че макар с бавни и колебливи , все още, крачки, човешкото общество върви към еднополово такова. Тоест в процеса на еволюцията двуполовият модел ще изчезне и ще преминем към друг тип размножаване.Така, де - не може все да еволюираме , а в същото време целият ни живот да се върти все около секса.

Аз: Това са чиста проба фантазми. Не виня, просто твърдя. Живеем в бинарен свят, а половете и техните качества са част от проявата му. Когато жената е мъжествена, а мъжът женствен, каквато тенденция сега наблюдаваме, се губи магнитът на живота, случва се регрес, който няма нищо общо с андрогинния човек на съзнателното развитие. Защото при последното, мъжът е цялостен като прегръща вътрешната си женственост, а жената е цялостна, когато духът ѝ е силен. Когато отвътре мъжът има фина душевност, отвън е силен мъж. Когато жената отвътре има силен дух, социално е женствена и ... майка. Нещо, което съвременните жени позабравиха да бъдат. Поне тези наоколо. Имаме цялости, не половинки, но всяка изявена по естествен начин.

М: Разбирам твърдата ти позиция по въпроса-ти си мъж! J Но научните изследвания са установили, че У-хромозомата е по-малка, следователно по-бедна на информация, в сравнение с Х-хромозомата. И този процес продължава-на обедняване....Какво ли ще се случи в едно, вярно, необозримо все още бъдеще....

Аз: Всички базисно сме жени, а мъжкото е надстройка, така е. Дон Хуан, от книгите на Кастанеда казва, че вселената е женска, а мъжкото в нея е ценен феномен. Сега, какво става с игрек хромозомата - дали връщане към изначалната женска база или загуба на мъжкото, което наистина се наблюдава, поради промени във възпитанието, ценностите?! Дали се наблюдава при народи, в които половите роли се поддържат?

М: При мюсюлманите ли? Благодаря за такава демонстрация на мъжкото начало!

Аз:  Не само. При 70-80% от населението. В случая не мислех, че обсъждаме добро или лошо, за да влагаме емоционални реакции...

М: Ние сме хора и емоциите са част от природата ни. J Както се казва в много случаи-когато човек не може да промени нещо, което не му харесва, добре е да промени отношението си към него. За да не е във вечен конфликт. На думи е лесно...Женската еманципация е факт-това, което остава да направят доста мъже, е да променят негативното си отношение към този факт, за да живеят в хармония със себе си. J

Аз:  Като си говорим за емоции, нека ги проявя също. Да, приемам гнойния отврат на криворазбраната (подчертавам тази думичка) еманципация. Но знам, че имитирането на мъжкия модел, което западна(ла)та жена масово прави, влече тежки последици. Разбива се семейната структура, мъжът като следствие става по-женствен, спират да се раждат деца...

М: Тааа..не разбрах, кому пречи оправната жена?

Аз: Оправната жена е супер - стига да е жена!

А: Това, за което говори Орлин е дълбоко заложен подсъзнателен инстинкт и той си е там, независимо колко финансово осигурена е жената. Всичко си е така, както е написано.

Ма: Силен ,с високо самочувствие, самоуверен,да може да поема риск, с високо ниво на агресия и сексуалност, с амбиция, борбеност, воля , стремеж към развитие, див и страстен,с много енергия и агресия . Но и фин и нежен, с остър интелект, либидо, социално положение и финансов статус, с приключенски дух, хумор, самостойна непривързаност, с добрата физика - Мисля, че току що описахме илюзията на половината човечество или Супермен. За съжаление на същата тази част от човечеството, такива екземпляри са рядко срещани, а поддържането на този образ в главите на жените създава нереалистични очаквания, от чието несбъдване се правим излишно нещастни! Ние като жени можем да искаме образа на супермен, до докато го чакаме на бял кон да ни открие и бленуваме по приказки, си позволяваме да не видим достойствата на човека до нас, просто защото те не фигурират в нашия списък!

Аз: Аз пък си мисля, че именно все по-големият дефицит на такива мъже и загубата на естествени полови роли води до размишление като твоето. Това са естествени положения. Ако някой не е съгласен с тях, с живота не е съгласен.

Ма: Провокира ме да се замисля дали мъжът се ражда такъв, какъвто го описа или израства заедно с жената до себе си, докато тя търси на подсъзнателно ниво именно този образ! Дали всъщност самата жена не предизвиква израстването на мъжа по този начин ?

Аз: И двете. Nature or nurture - цял научен дебат тече от десетилетия. Но по-голямото предимство при човешкия вид се отдава на възпитанието!

М: Да, най-вече от личния пример на родителите....

А: Всъщност има и такива мъже. :)

Аз: Има и още как. Само такива са мъже. Както и само женствената жена е жена.

Мар:  "Не слушай какво ти казва ,че иска жената."-сигурен начин да я отблъснеш,да я нараниш и да прецакаш това дето е можело да се случи.Ако сте избрали Жена,не тъпачка,забравете за този съвет.

Аз: Това е проекция на вярване"не съм разбрана". Говоря за комуникация на слоеве, Едно казва жената, друго говори зад това. Това е добре да се вижда и чува.

Д: Е, какво значи "жените са си жени"? Звучи ми малко като "жената не е човек" .. Аз не отричам, че има, но, чак толкова идеални - едва ли. А и до колко тези мъже реално са такива, каквито смятате, че ги познавате? Когато двама души изградят връзка помежду си, доста неща се променят и доста истини "лъсват". Относно добрите и лошите.. като цяло хората са така. Не е до жени и мъже. Хора всякакви… J

Аз: Хора всякакви. Но и естествени полови разлики, дадени от природата.

К:  До колко мъжете са такива - ами за да твърдя, че са такива, значи са ТОЧНО такива, познавам ги много добре, аз приказки не хапя и не говоря напразно и не преувеличавам, не съм казала, че тези мъже нямат нито 1 недостатък, казвам само, че отговарят на описанието в поста и че са си прекрасни....прекрасно е да ги гледам и е прекрасно да си говоря с тях, душата ми се отваря, защото са едни такива....човеци...човечни....истински! J

Аз: Ех, че хармония тече от тези думи!

И: Е, едва ли един мъж знае какво иска една жена ... Но може да се опита да предположи и да й го даде. Още повече, че от жена до жена има Огромна разлика, а да не забравяме, че сме подвластни на различните етапи в живота ни ... А това само жена може да го Разбира J.

К: Ами в момента правите полова дискриминация, 'само една жена може да го разбира', ами аз съм жена и не искам да го разбирам или поне не по начина,по който вие го казвате.....един мъж МОЖЕ да знае какво иска една жена, даже и без тя да му казва, ако я познава достатъчно добре като характер и конкретно като човек ще знае, иска се да има достатъчно интуиция и да има желание да я познава, да се занимава с нея като личност, с нейните мисли, стремежи и тн. Това, че сме подвластни на етапи няма никакво значение, принципите са си принципи, идеала са партньор си е идеал....а този който си сменя идеала за партньор само защото е в някакъв друг етап или фаза, просто се лигави и за мен това си е един недорасъл и незрял и несериозен човек.....

И: Катрин, Вие по принцип ли живеете или наистина?

К: Живея наистина именно защото живея по принцип J

Аз: Преди всичко сме хора. Някой разбира и знае, друг не. Доколкото себе си познаваме, дотолкова и другите.

П: Колко щеше да е валидно това, ако бяхме в 18 век! J все пак добър опит - все още има и такива жени, познават се лесно.

Аз: Валидно е според законите на живата природа. Това, че съвременната жена забравя да бъде жена и възпитава синове женчовци, което завърта порочен кръг, е също по темата. Има изконни ценности. Загуби ли жената женското, толкова е жена... Както и мъжа мъжкото...

П: На мъжа никаква агресия не му трябва за да бъде нормален човек и да си поема нормално отговорностите - агресията нищо хубаво не носи, ако ще да се оправдават някои, че е мъжко "качество".

Аз:  Агресията е абсолютно природен нагон, базисен такъв. Няма ли я, няма живот. Независимо какво съзнателно си казваме, агресивно - либидният нагон е основен. Въпросът е не да го отричаме, което невротизира,а да го ползваме в сублимиран вид, така че да се превърне в човешки качества. Агресия имаме, част от бозайника, през който се проявяваме е. Научен факт. Има здрава агресия. Още се нарича асертивност, себезаявяване. А несъзнавано жената наистина я търси в мъжа. Бъркате агресия с насилие, при това грубо.

Ди: Бизнес среда?! Там е прагматикът. Дали в нея той е победител или умел измамник? Да, знам, нямаме угодия J .

П:  В бизнес средата за да си победител (от големите) , трябва и да си поне малко (по възможност повече) измамник според моите наблюдения - дано греша де, тя надеждата умира последна.

Ди: И да си от малките, пак същата бира. Не ми трябват такива победители. Те са деформирани някъде дълбоко, дълбоко. Но да изчакаме и мнението на мистър Баев:))

П: Дам, аз съм в бизнеса, не съм от особено "успелите" (по техните критерии) и не си търся успял бизнесмен щото повечето такива са неуспели в личностен план.

Аз: Да си победител означава да си победил себе си със Себе си. Поне доколкото и в каквото. Вътрешни качества са. Има и чисти бизнесмени - познавам наистина много такива. Връзката бизнес - лъжа, макар и да е масова, не е задължителна. Избори...

А: Няма идеален, а такъв който е наясно със себе си, знае какво иска и целите си, самоуважава се и има желание да се развива. Това не го застрахова от грешки. С такъв мъж бих летяла, а добрият секс е бонус J Аз като жена ще му прощавам грешките :)))) Защото като жена мога. ;) Всичко за което говори Орлин са принципни неща. Препоръчвам Юнг за инфрмация. Индивидуалните добавки са си за всеки, тук не се обсъжда това. Тук се говори че е крайно наложително всеки да осъзнае какъв е , какво иска и че е по зле да потъпква естествените стремежи, защото си е въбразил че е над живота.....

Аз: Ех, че хубаво и центрирано мнение. Благодаря!

Е: Точно казано...... Фройд не можа да отговори на този въпрос, но ти не само отговори , но и го резюмира. . Одобрявам !!! ;) Винаги съм се възхищавала от способността ти да се "изразяваш" пишейки. И страстта, с която то правиш!!!

Аз: Благодаря ти, Е.!

Г: Къде са..? За мъжете питам..!

Аз:  Къде са..? За жените питам..!

П: Конкретизирал си го перфектно, но защо ли ме съмнява, че мъжете биха го прочели. А жените доволно поклащат глава и цъкат с уста невярващи на това, че един мъж по ясно от самите тях е заявил позицията им ще се зачудят как да убедят половинките си да влязат в образа ;)

Аз:  Когато жената е жена, мъжът е мъж и обратното. Не да променяме другите, а себе си. Тогава другият или се променя, или отпада или не ни са важни реакциите му.

Г:  Моят мъж ми разказа подобна "приказка": Един мъж питал баща си- как да намери перфектната жена. Отговорът бил: Ти бъди добър мъж, това е достатъчно." J

Аз: Истинско, много истинско!

Н: Чудесно казано! И понеже този пост ще го прочетат повече жени. Сега е добре да напишеш, каква трябва да бъде майката на този мъж, как да се държи с него, за да може да се възпитат повече такива мъже в нашето общество J  Истината е, че "мама" е главният фактор в живота на всяко момче и определя бъдещето му отношение към жените. ...

Аз: Чудесно казано и така вярно, Н.! J

........

Та, какво иска жената от мъжа?

"Добър, съобразителен и перспективен мъж...".

Звучи добре. Стига "добър" да не е мекушав льльо. Такъв ли е, няма шанс.

Как към жените? Като сме мъже. Звучи простичко и е такова. Няма пик ап глупости, няма изсмукани от пръстите жалки стратегии как да я впечатлиш и забиеш...

Просто да си мъж - това стига. А не си ли, нищо не стига.

Какво иска жената? Иска да си мъж, да и даваш сигурност, мъжка сила, мъжко достойно и самоуверено присъствие. Това няма общо с мускулите, татуировките, мма уменията. Има общо с мъжката ти стабилност, спокойна самоувереност, с мъжкия ти заряд. Той дори не е толкова и само сексуален. И това, но само това не стига. Маса момчета преливат от сексуална енергия, а им е трудно с жените, защото са нямали достатъчни и дълго време преживявани трудности, които са надмогнали и са ги направили от момчета мъже.

Та, въпросните преминати житейски изпитания правят мъжа сигурен в себе си, ценящ се, достоен с едно достойнство, в основата на което стои дълбоко гмуркане в житейската кал и смиреното и поемане.

Такива мъже искат жените. Такива не им е нужно да говорят- като застанат само близо до жени, те дълбоко чувстват мъжествеността им и са вече готови на всичко, дори да се борят за тях. При такива мъже нещата се обръщат. Не те гонят жените, а те тях. Това е древен тантра принцип. Такъв мъж се научава не да го изчерпват жените, а взаимно да се зареждат, да са генератор на красив заряд, вдигащ.енергията им, вместо да се изтощават от общуването.

Но, отвъд това, е много простичко. Жената иска МЪЖ. Силен, достоен, стоящ зад решенията си, сексуален, амбициозен, пробивен. Това принципно.

Ако към това добавим и малко социална сигурност, статус, имидж, такъв става неотразим. Не говоря за милиони, а за нормално справяне.

Ако към това добавим и способност над мъжествеността и заедно с нея, да усеща и разбира жената, защото си е прегърнал анимата/вътрешната жена, то няма жена, която да може да му устои. Последното е само добавка - красива и говореща за зрелост, да. Но лишена от мъжествеността, превръща мъжа в добра приятелка на жената, не в желан мъжкар.

Та така. Нещата са простички. Какво иска жената от мъжа, за да го иска по всякакъв начин?! Да бъде мъж! Това е.


......... 


Орлин Баев


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!