Страници

неделя, 23 октомври 2016 г.

Уъркшоп "Мъж-Жена"

Поредният мощен три дневен уъркшоп. Темата беше "Мъж-жена". Водихме с Дора Прангаджийска, мисля че за шести път заедно. Добра екипна работа се получава, допълваме се в много аспекти, както и в подобието на характеровите си структури, се долавяме и в най-малките пси извивки почти телепатично.
Умишлено не рекламирам работилниците си. Не търся численост, нито комерсиалност, а качество в акордирането с потенциала. Когато бройката надвишава 30 човека, качеството на даваното неизменно се налага да бъде плитко. А тогава на мен самия ми е безинтересно, непредизвикващо ме. Не искам да привличам хора, които не са минали през дълбока лична работа. Затова и не рекламирам по никакъв начин тези уникални, вълшебни преживявания. Защото интензивните работилници изискват интензитет на преживяването, но и предварително себепознание и до известна степен трансформираност и хармония, които се предпоставят от личната и груповата психотерапевтична работа. Когато тази работа е вършена, дълбочината на преживелищност, която се разгаря на тези работилници, е удивителна.
Интересна и важна тема са взаимоотношенията между мъжа и жената. Като казвам мъж и жена, имам предвид цялостна и дълбинна визия и подход: мама и татко в нас като основа на вътрешните ни анима и анимус и контраполюси на социалната ни полова роля, пародиите на любовта, мъжкото и женското като глобални принципи в нас във връзка с цялостния ни характер и преработката му до здрав такъв, свързване с мъжкото и женското в генетичната ни памет, но и с потенциала, водещ до сливането на полярностите до любящо единство. Когато такава самосъзнателност е налице, женската мекота на любящото себеприемане и себеобикване, а оттам и на любовта към другия, с лекота активират и подлежат нужната мъжка твърдост, здрави граници, себезаявяване и пробивност. В резултата се изковава такава огнена харизма, че чарът на така акордиралия се с пулса на целостта си човек го превръща в магьосник в живота му. Магията на любовта и спокойната мъжка воля, на творческото въображение и естествената решителност. Така човек познава Себе си, знае какво дири в този свят и живее през призванието на силата си!
Благодаря на Дора за общото водене. Благодаря на всеки от вълшебниците - участници за уникалността на смелостта, себепознанието, интелекта и горящите сърца!
С обич, Орлин

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!