Страници

понеделник, 10 септември 2018 г.

Свободата, която те жадува!


Докато ме слушаш или четеш, не се налага дори да си представяш преобразуването на всяка тревожна програма в смела обич и творческа решителност, докато сега в тази прогресивна релаксация трансформацията интензивно те залива.

Ако сега четеш или ме слушаш, знаеш или не, тази трансформация на цялото ти същество в силно живеещ човек се заражда подобно изгрев. Не е необходимо даже да се занимаваш твърде с подсъзнателните си страхови програми – просто осъзнавайки ги, това поглеждане в очите на страха поражда смелостта ти. Любовта е като закрилящо присъствие. Като малко мече си, застанало пред пумата на страха. Страхът няма шанс, защото великата мама гризли на любовта е зад теб – знам, че знаеш, че познавам тази велика майка на любовта, която помита всяка тревожност като океан перце. Сега доверявайки се на потенциала ѝ, ти също я пускаш в живота през смирението си. Да, точно тази неимоверна мощ на любовта. Тази закрила и сигурност на слънцето на духа ти вече свети в теб, точно така!

Правейки или неправейки точно това, което правиш или не, пътят на психотерапевтична промяна вече те води по себе си в подсъзнателното ти усещане за сигурност, преливащо от допира ти с тези думи. Можеш съзнателно да се съгласиш или би могъл да се противиш. Колкото повече се противиш или съгласяваш с тези пронизващи съществото ти думи, толкова повече подсъзнанието ти инсталира тази брилянтна самоувереност, докато потенциалът прегръща и това и другото ти отношение равнозначно. Колко е приятно това чувство на брилянтна самоувереност, нали?!



Някой може да се ре-обучи с лекотата, с която леярската пещ разтапя чугуна, за да превърне сместа в изцяло нова структурна система. Някои хора знаят, че точно освобождаването от робията на зависимите навици дава заряда на силата им. Всички хора притежават умението за тази промяна, призвани да я случат в живота си. Знаеш, че знам, че можеш, когато се доверяваш на естествената си, автентична природа на духа си. Точно тази топлина на любовта ти поражда мощта на възнамеряването ти за прихващане на робските навици и пренасочване на силата в тях към сместа на любящата свободна воля. 

Слушайки гласа ми или четейки тези вълшебни слова, както вече знаеш, можеш да чувстваш преминаването на преливната точка на промяната до заливането с новия навик за свободен живот, тласкан от преизобилната свободна енергия на възнамеряването на духа ти.

Именно това трепетно възнамеряване, каращо този его крясък и умствено подскачане да преклонят смирено глава пред силата на спокойната мотивация на Духа! Познавайки го сега, докато все повече знаеш че Той си ти, дрънкането на его кречеталото става от далечно безсмислено, до безпредметно глупаво, докато цялото ти внимание е в отдаването на тази мощ на силата ти!

Това смирено замлъкване, освобождаващо пространство за силата, която си Ти. Вече знаеш, че никога не си бил друго, освен тази разумна, обичаща мощ. Малкото его страхче е добре дошло, хранейки теб - мощта на любовта. Докато процесът на захранване с творческо вдъхновение протича, заменяйки изцяло въглищата на страха с атомната енергия на любомъдрието, би могъл просто да го осъзнаваш или все повече отъждествявайки се със силата, просто да бъдеш Себе си!



Може досега да не си забелязал как допирът на тези думи до невроните ти насища неврохимията с релаксираната мотивация на спокойната сигурност в освобождаването от навика, докато силата, с която сега те заливам през огледалните неврони променя невропътечките ти в посока независимата свобода на пламенния ти живот в синхрон с потенциала ти. Това естествено доверие в силата на смисления, светъл и красив живот, да! Четейки или слушайки тези насоки, резониращи със силата ти изцяло, може да не си забелязал как всичко в теб жадува за свободата, докато вече ѝ се отдаваш в релаксираното си доверие във всеобхватността ѝ!

Да, можеш, защото вече го правиш!

Орлин Баев


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!