Страници

четвъртък, 14 февруари 2019 г.

Българин и вулгарин

Природоубийство


"За пред Бога, няма прокопсал касапин и дървосекач!" Петър Дънов
Да напиша следващите редове, ме провокира тази статия: Умира Странджа.

...
Веригата
Не е само Странджа. Същото е в Рила, Родопите, Стара планина, в цяла България е ... Защото по веригата от обикновения секач, през печелившия изрод, управляващ резачката му с диаболичния си бизнес, парите преминават през лесничеи, кметове, влизат в министерствата и стигат масирано до "гоуемите" клечки, отдавна орязани откъм душа, бездушно-сухи дървета управленци. 
Пенсията от 75 евро на дядо Христо и баба Пенка, отдали живота си за татковината, или опитите на трудолюбивия и честен човек да произвежда мляко, яйца и т.н., докато родното производство е саботирано ценово от геноцидния дъмпинг... Откъдето и да погледна - симптоми икономически, насочващи към политическа социопатия и отново до обездушена бездуховност, безлюбие и липса на естествена нравственост, идваща от смисъла на човещината. Защото да търгуваме се научихме, но да сме Хора, забравихме!  
През същата финансово-психопатна верига мащабно изтича  златото за трилиони от Челопеч, продава се българска земя на турци и на който купи, позволявано пак "отвисоко", или по-скоро от ниско-адските, пъклени умчета на власт-имащите, но Човеко присъствие нямащи родоубийци. 

Адската верига работи в аналогична посока при кошмарното свръхзастрояване, отнемащо не само дома на птичките в градовете (често чувам напоследък: "Къде са врабчетата, не ги виждам?!" - ами, няма къде да кацнат при липсващи дворове, дървета и зеленина...), но на самите хора нормалните домове, преобразувани в блокови гета. 

А цялата държава, за някакви си три десетилетия, от такава с "тлъста" икономика, беше превърната в колониално, изкорубено гето. Държава-гето... А "Една българска роза..." и духът български, останаха само в песента... 

Вулгарщината
Никога България не е била така масирано изкормвана, продавана, унижавана, съсичана и унищожавана от културално-идейно, през икономическо, до битово-геноцидно ниво. Никога! Османското владичество или коя да е външна война - ряпа да ядат... Ако споменът за онези българи, на които от сто на един са оставяли по едно око, е жив, то сега активно се изгражда нов - не само очите, но и червата се вадят на България и костичките на всичко, което я удържа, се начупват, убийствено извергски се дехуманизира нравствено, обезлюдява се присъствено, търгува се всичко, брутално явно и нагло...
При това войната не е външна и явна, но отвътре, война братоубийствено геноцидна, от брата българин, към брата българин. Мутри горе, мутри по всички етажи и отвсякъде. А думи като татковина, отечество и родолюбие, станаха мръсни, докато масово народът се нагажда по психопатните гяволи в парламенто и подобните им по цялата социопатна верига, на всяко ниво... За медиите, маши на дадени групировки и "казваме ти какво да мислиш и в какво да вярваш!" - на разумния човек това е пределно ясно... 

...Мила родино, ти си земен рай...

Да, приемам! Но не съм съгласен. Да, злото е слуга в ръцете на по-мащабен и смислен план. Но, имаме и свободна воля. Боли ме! Господи, влей любящ смисъл в българина и нека вулгарщината стане на здрава българщина!
Защото, от нас си идва всичко. Не са ни виновни турците, циганите, сирийците, външните олигарси и който и да е. Българите, отгоре до долу позволяват на външните олигарси да се свържат с управленческата мордо-мафия вътре в страната, да съсипват и насичат родината и я продават в чужбина за производство, което обратно да внасяме... За да се досрине бг производството с умишлено подбиване на цените и живеейки в пространство кътче от рая, да бъде прогресивно превръщано в ад с чернилката на алчността ... 
Боли ме. Приемам дори и тази болка. Както и знам, че всичко това тръгва от загубата на любовта, вярата, на естествената нравственост. Родолюбието не е ултиматна цел, нито е задължително. Но здравото такова, е нормален резултат от смисъла, идващ от естествената нравственост. Аз съм глобалист по душа - това ми тяло обаче носи гените на българи - хилядолетия и хилядолетия оцелявали, а сега съсипвани от...българи.

Помози, Господи!
Нека вулгарските социопатно-ракови клетки станат по-малко, Боже и нека здравите, смислено любещи и нравствен дух носещи български клетки, станат повече!

По-високата панорама

Мъдрите казват, че злото, без да знае, е слуга на Бога. Казват, че дори и разрухата, е от Бога, както и че всяко зло е за добро, а когато имаш тази висока визия, виждаш Божията воля навсякъде и във всичко.

Посветените в мистериите на Живота твърдят, че най-важна е свободната воля, изборът. Когато самосъзнанието, от чиято гледна точка се прави изборът, е в позицията не на доброто или на противоположността му, а в третата, по-висока позиция на смисъла, тогава всичко идва на мястото си! Тогава човек живее в любомъдрието на свободата да бъде Човек, част от Бога - Богочовек! Колкото по-смирено малка е личността, толкова по-близо до Бога е човекът. Само тогава противоречието отдава заряда на смисъла си! Умът не разбира това, но Човекът го живее.

...................................

Орлин

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!