Страници

неделя, 11 януари 2015 г.

Самоуверена сила

Самоуверена сила

Ключов алгоритъм:

1) Представи си повтарящи се социални ситуации, в които се чувстваш тревожен. Виж как различните ситуации се завъртат около теб като няколко 6D (петте сетива и ума) филма. Виж как филмите са едновременно отделни, но колкото повече се доближават до тялото ти, започват да се преливат един в друг и в програмите в ума ти, сърдечните ти чувства, телесни усещания и поведения. Нека всички филми се движат и въртят около теб, като в същото време всички те протичат, движат се ярко и наситено визуално, с гласовете и звуците на хората и твоят собствен глас, с миризмите и допира. Продължи да проследяваш как тревожната ти реакция на сетивността във филмите се свежда до собствените ти базисни програми в главата ти, чувства в сърцето ти и усещания в тялото ти. Наблюдавай как филмите са свързани със собственото ти тяло, на тези условно разделени нива, чрез фини енергийни нишки от светлина. Колкото по-тревожни са ситуациите, толкова по-тъмна и опушена е светлината. Чувай и чувствай трептенето на тези нишки. Виж и почувствай как, като се свързват с програмите в мозъка, чувствата и усещанията в тялото ти, се завихрят като тъмни енергийни потоци, емоции в тялото ти. Забележи накъде се въртят, как пулсират, как са подчинили нервната, ендокринната и сърдечно - съдовите ти системи. Отново свържи филмите, през енергийните нишки, с въздействието им върху тялото си, през телесните ти системи и пак виж и почувствай как енергията на тези емоции се върти в тялото ти. Осъзнай, че тревожните преживявания във филмите са само проекция на тези тревожни програми и емоции, вече съществуващи в теб. Неколкократно спирай на пауза, задържай, осъзнавай преживелищно и отново пускай филмите, като преживяваш връзката им с тялото и ума си.  

2)  Спри филмите на пауза и почувствай как и в тялото ти въртенето на емоцията застива. Отпусни още и още, напълно тялото си и сякаш сърцето ти е ниагарски водопад от любов, залей емоциите в тялото си. Виж как пространственият им обхват и въздействието им силно намалява, почувствай облекчението, успокоението и светлината, която се ражда. Виж как нишките, които те свързват с филмите просветляват, а вибрирането им става по-приятно и радостно. Виж как самите филми, сега спрени на пауза, просветляват, а ситуациите сякаш променят значението си - вече не са така заплашителни, а интересни, вдъхновяващи. 

3) Пусни отново филмите, като продължиш да заливаш със сърдечна любов тялото, свързващите нишки и самите филми. Почувствай как старите ситуации продължават, промъква се тревожността, но вече присъства и светлина и спокойна обич, която меко залива и погалва тревожността, в тялото, свързващите нишки и самите филми. Съзнателно завърти емоцията в тялото си в посока противоположна на старата. Почувствай как родилото се спокойствие преминава през лъчистите нишки и залива филмите. Превърти филмите до края, докато изчезнат и видиш на тяхно място белота. Свържи тази белота с любовта в сърцето си и виж как цялото ти тяло, сърце и аура се заливат от тази чиста  и пълна с любов енергия. Почувствай спокойствието, отпусни се в него. Забрави всичко и се отпусни в съзерцателно наблюдение, отвъд ума. 

4) Почувствай любящото спокойствие в тялото и ума си и съзнателно излъчи пред себе си филм, в който се държиш автентично, спокойно и самоуверено. Естествена самоувереност, идваща от душата и сърцето ти. Погледай филма, порадвай му се. Чуй самоуверения си, спокоен глас, виж самоуверената си осанка и език на тялото, почувствай чара си, харесай се! Виж промяната и в другите по отношение на теб - има я, но не те интересува толкова, защото самооценката ти зависи предимно от теб самия - а ти се обичаш. Влез във филма, асоциирай се с него, почувствай своето истинско, автентично и силно аз - защото винаги си знаел, че това си ти, нали?!

 Повтори четирите стъпки няколко пъти. Ще почувстваш как колкото повече преминаваш през тях, толкова по-трудно е да се страхуваш, отколкото да обичаш светло и радостно, докато новият модел на възприятие, мислене и чувстване замени стария. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!