Страници

понеделник, 25 април 2022 г.

Набиране нова обучителна група

Естествена Академия


От м. октомври 2022г. започва нова, трета обучителна група в школата по естествена психотерапия. Бройките са ограничени и бързо се запълват, така че ако желаете включване в обучението и сте високо мотивирани, моля запознайте се с условията по-долу.


Предимства на обучението в естествена психотерапия (ЕП)

- ЕП е иновативна, интегрална, високо ефективна система за психотерапия. Теоретичната ѝ парадигма стъпва върху основата на когнитивната наука, интегрира аналитичния, хипнотично-медитативния, хуманистичния и трансперсоналния подходи в прагматично работещ гещалт от приложна теория, методология и практика. Такава холистична визия най-пълно резонира с многостранната същност на човешката душевност. 

- Обучението комбинира теория с интензивно приложение и преживелищност. През 4-те обучителни години специализантите преминават през наситен личен и групов процес, в динамиката на който се катализира цялостна характерова трансформация. Процесът никак не е лек. Изисква значителна степен на удържане, готовност за себепознание и себерегулация, психична издръжливост, търпение, висока мотивация и целенасоченост.  

- Естествената Психотерапия е част от глобалното психотерапевтично семейство. Организационен член на EUROTAS, съставен (constituent) член и акредитиран обучителен център към ESH. Обучението в международно призната организация придава социална "тежест" на собственото професионално присъствие. 

- Включена част от обучението по естествена психотерапия, са пълният набор от часове, преподавани дисциплини и изисквания за клинична хипноза и хипнотерапия. При завършване, заедно със сертификата за естествен психотерапевт, се издава такъв и за клинична хипноза и хипнотерапия, важащ международно. 

- В естествената психотерапия се покриват и надхвърлят всички глобално изисквани критерии за психотерапевтично обучение. 

- Обучението комбинира теория с практика през цялото време. На всеки обучителен модул се провежда психотерапевтична група, а веднъж или два пъти годишно (според глобалната ситуация) се организират преживелищни работилници, които интензифицират процеса по характерова преработка на специализантите.  

- В школата за ЕП приветстваме семейната визия. В семейството на естествената психотерапия промотираме сърцатостта, дружелюбието, взаимопомощта и взаимното приемане различието в единството, но и здравите граници и параметри на обучителния процес и в социалното присъствие. 

- В обучението специализантът усвоява не само теория, но активно се синхронизира с качествата на естествения психотерапевт, които гарантират силното му професионално присъствие. 

- В обучението се стимулира сформирането и развиването на личен устен и писмен изказ, богата психологично-психотерапевтична лексика и широка обща култура. Държи се на добрите психологични познания и годности. Редовно се изготвят домашни задания, което стимулира качеството и прецизира работата със словото.

- Обучителните модули са прецизно подбрани, а водещите лектори са високо ерудирани специалисти. 

- В естествената психотерапия са заложени ключови алгоритми на дидактично и диалектично взаимодействие при всяко от работените състояния, правещи я възможно най-действена. 

- В ЕП се споделя учебната, характерово хармонизираща и синхронична визия за третираните невротични р-ва. Визия, която качествено променя терапевтичния процес в съдействащ на житейската мъдрост, в извличащ вече присъстващите в състоянията уроци. Това прави терапията ефективна помощничка на живота, а терапевта, съратник на смисъла. 


Какво е нужно?

Какво е нужно, за да се включите в предстоящата група? Преди да се свържете за преминаване през интервю, моля за детайлно запознаване със следните текстове:

- Качества на естествения психотерапевт. Качества, които от есенциална важност е да се развиват или да се премахват пречките пред проявата им.

- Етичен кодекс на естествения психотерапевт. Важен текст, определящ етичните норми, терапевтично и социално присъствие на естествения психотерапевт и специализантите, стремящи се към тази професия. 

- Правила и граници на ЕП обучителния процес. Любовта е както майчино/ безусловно приемаща, така и бащински поставяща здрави условия, правила и граници. Важен текст, изискващ внимателно, детайлно и прецизно запознаване с вложените в него правила.

- Образование - за да се придобие следдипломната квалификация "Естествен психотерапевт" след успешно преминаване на обучението и покриване на всички изисквания, е необходимо да притежавате образователната степен магистър (или доктор) по психология или медицина. Допуска се успоредно учене на естествена психотерапия и университетско образование, когато могат да бъдат съвместени, а обучението в ЕП високо приоритизирано.


Желателно е достатъчно да се запознаете също със:

- Същност и структурни принципи на естествената психотерапия. Описание на основните принципи, възглед и разбирания на ЕП.

- Естествена когнитивно-поведенческа психотерапия. Когнитивно-поведенческата терапия в рамкие на ЕП, е стабилна научна и базирана на доказателства (evidence based) основа, върху която стъпва цялостният подход на естествената психотерапия.

- Естествена хипнотерапия. Клиничната хипнотерапия е застъпена в ЕП не само като сериозна част от обучението, но и като "червена нишка" в практиката на метода и терапевтичното присъствие на психотерапевта.

- Естествена трансперсонална психотерапия. В ЕП се приема здравата, приземена духовност. В духа на интегралността, черпим принципи и практически насоки от древните системи като шаманизма, йога, вътрешното християнство, суфизма, будизма и хиндуизма, но и от съвременното бяло братство, теософията, агни йога и др. В ЕП искрено се уважават създателите на световните психодуховни системи, а учителите от братската школа (Беинса Дуно, Омраам Михаил Иванов и др.) служат като извор на вдъхновение.

...

При мотивация за участие в обучението, са нужни:

- Мотивационен текст: "Защо искам да участвам именно в обучението по естествена психотерапия?!" Текстът се предава лично, на интервюто. Мотивационният текст е нужно да бъде добре оформен, качествен и количествено достатъчен, за да изрази мотивацията Ви.

- Предоставяне бележка, че не се водите на психиатричен отчет по местожителство (по адрес от лична карта). Желателно е да се предаде заедно с мотивационното писмо на интервюто.

- Ниво на разбиране, четене и говорене на международния (английски) език минимум B2. Част от модулите или работилниците е възможно да бъдат провеждани на английски език от чуждестранни водещи, което прави свободното комуникиране на този език силно желателно. 

Преминаване през интервю: за уговаряне, свържете се с мен, Орлин Баев на orlinbaev@gmail.com или с Ани Цветкова, сътрудник в школата, на 0879066044 , aanitz@abv.bg . 

Заплащане такса обучение: 2200 лв., наведнъж или на две вноски, в началото на първия семстър (октомври) и втория (март). 


.......................................................................................

Допълнителни материали и информация за обучението по ЕП могат да бъдат намерени тук:

- Обучение - поредица от текстове, свързани с обучението.

- Някои обучителни параметри.




...

От ръководството на "Естествена Академия"



2 коментара:

  1. Здравейте, искам да стана част от обучителната група, стртираща 2022г.
    Мога ли да се запиша, ако тази година започвам и образованието си по магистърска програма по психология?
    За момента съм магистър-инженер от УАСГ, но имам ищах към следване по специалността психология още от първия гимназиален курс и запознаването ни с предмета психология и логика

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е, ако можете да съчетавате магистратурата по психология с обучението по ЕП. Нужно е да е приоритизирано.

      Изтриване

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!